Lisää ostoskoriin
Jatka ostamista
Siirry kassalle

Kanttikone

Kanttikone tai pellin taivutin on kannattava sijoitus. Laadukas ja suhteellisen yksinkertainen kone kestää käytössä pitkään. Vaikka kanttikoneen rakenne ei ole monimutkainen, siinä on useita osia, jotka on otettava huomioon. Saatat tarvita esimerkiksi pienemmän mallin, joka kiinnitetään työpenkkiin, tai suuremman lattialle sijoitettavan kanttikoneen tai ruuvipenkkiin asennettavan mallin. Saatavana on myös muita malleja ja yhdistelmäkoneita, joilla on erilaisia toimintoja pellin taivutuksen lisäksi.

Lue lisää
  per sivu
  1. Maskinstativ till SAR 1000
   Maskinstativ till SAR 1000
   723,08 € 583,13 €
   Maskinstativ för Kombimaskin SAR 1000   Mått (LxBxH) 1.185 x 500 x 700 mm.
  2. Bakre förlängare Manuella Kantvikmaskiner
   Bakre förlängare för manuella Kantvikmaskiner. Passar till:  - FSBM 1270-20 E...
  3. Yhdistelmäkone 305 mm
   Yhdistelmäkone 305 mm
   470,01 € 379,04 €
   Yhdistelmäkone levyn valssaukseen, taivutukseen, leikkaamiseen 1 mm:n paksuuteen asti. Suurin...
  per sivu

   


  Pellin paksuus

  Ennen työskentelyn aloittamista on tärkeää tarkistaa, millaisia peltejä kanttikoneella voi taivuttaa. Tavallisesti kanttikoneet eroavat toisistaan peltien enimmäispaksuuden osalta, mutta niiden käyttö riippuu myös työstettävästä materiaalista. Materiaaleilla on erilaisia ominaisuuksia, jotka vaikuttavat niiden työstämiseen ja käytettävään paksuuteen.

   


  Kanttikoneen toiminnot

  Joissakin pellin taivuttimissa on niin kutsutut segmentoidut palat yläpalkissa ja/tai alapalkissa. Se tarkoittaa, että palkin osia voidaan poistaa taivuttamisen mahdollistamiseksi, mistä on hyötyä esimerkiksi rasioiden ja koteloiden taivutuksessa. Palat ovat erimittaisia, jotta niitä yhdistelemällä saadaan käyttötarkoitukseen sopiva mitta ja jotta yläpalkin koko pituutta ei tarvitse käyttää.

   

  Kanttikoneen yläpalkin kokoonpanoa voidaan muuttaa monella tavalla. Käsikäyttöisen kanttikoneen päällä on yleensä kiristysruuvit. Niillä säädetään yläpalkin painetta materiaalia kohti. Taivutussäde muuttuu palkin ja materiaalin välisen paineen suuruuden mukaan. Jos yläpalkki painetaan kevyesti materiaalia vasten, se saa aikaan suuremman taivutussäteen. Lisäksi tiettyjen säteiden mukaan valmistettuja palkkeja voidaan ostaa lisätarvikkeina. Näin taivutusmomenttia voidaan hallita vieläkin paremmin.

   

  Jotkin taivutettavat materiaalit pysyvät huonosti paikallaan. Siksi joissakin kanttikoneissa on polkimia. Mekaanisen polkimen avulla materiaali voidaan kiinnittää paikalleen ennen taivuttamista. Lisäksi pellin asentoa voidaan korjata molemmilla käsillä.

   

  Edellä mainittujen toimintojen lisäksi pellin taivuttimen käyttöä voidaan helpottaa muillakin keinoin. Taivuttimen takana on usein pidätin, joka varmistaa, että syötettyä peltiä työstetään asetetun syvyyden mukaisesti. Sen lisäksi mekaaninen pysäytin toimii taivutusmomentin pysäyttimenä ja taivuttaa pellin asetettuun kulmaan. Molemmat osat mahdollistavat usean pellin tehokkaan taivutuksen samoilla asetuksilla.