Lisää ostoskoriin
Jatka ostamista
Siirry kassalle

Mikrometrit

Mikrometri on erittäin tarkka mekaaninen työkalu, jota käytetään pienten yksityiskohtien mittaamiseen. Mikrometrin tärkeimmät osat ovat sen kaari, varsi ja mikrometriruuvi. Mikrometriruuvin kierteet on mitoitettu erittäin tarkasti siten, että ruuvikierteen nousu mahdollistaa täsmällisen mittauksen. Ruuvilla säädetään lieriön muotoista mittauskärkeä, joka liikkuu suhteessa varteen. Se on valmistettu yleensä samasta materiaalista kuin pienempi kiinteä mittauskärki, joka sijaitsee sitä vastapäätä. Mitattava kappale asetetaan näiden kahden osan väliin.

Lue lisää

 


Mikrometri – monipuolinen työkalu

Saatavana on erilaisia malleja, kuten digitaalinen mikrometri, sisämikrometri, syvyysmikrometri ja monia muita. Suosittelemme yleensä digitaalisesti luettavaa mikrometria, jonka käyttö on yksinkertaista ja helppoa. Tavallista mikrometria ei voi kuitenkaan käyttää kaikissa tapauksissa, kuten pohjan halkaisijan mittaamiseen. Silloin tarvitaan sisämikrometri. Sisämikrometrissa on kaaren sijaan lieriömäinen rakenne, joka mahdollistaa mittaamisen kappaleen sisäpuolelta. Työkalu ruuvataan paikalleen siten, että mittauspinnat asettuvat reunoja vasten. Syvyysmikrometrilla selvitetään tarvittaessa mitattavan kohteen syvyys. Se on muodoltaan erilainen kuin perinteinen mikrometri. Syvyysmikrometrissa on pitkä varsi ja leveä osa, joka asetetaan pintaa vasten mitattavan kohteen päälle.

 

Schuchardtin valikoimassa on edellä mainittuja malleja, joista useimmat ovat luettavissa sekä digitaalisesti että analogisesti.