Lisää ostoskoriin
Jatka ostamista
Siirry kassalle

Materiaalit

Millaista terästä tarvitset? Pienten toimijoiden tai yksityishenkilöiden voi olla vaikeaa ostaa joitakin teräsmateriaaleja. Siksi tarjoamme vakiomittaisia tuotteita, joiden joukosta löydät tarvitsemasi määrän lattaterästä, teräsputkia ja pyöreitä tankoja. Alla on lisää tietoa teräksestä ja valikoimamme materiaaleista.

Lue lisää
  per sivu
  1. Kylmävedetyt lattatangot
   Kylmävedetyt lattatangot

   Alkaen 22,64 € 18,26 €

   Hyvä lujuus, plastisuus, sitkeys, hitsattavuus, kylmäpuristus- ja taivutus-ominaisuudet....
  2. Automaattiteräs, kuusikulmainen
   Automaattiteräs, kuusikulmainen

   Alkaen 30,08 € 24,26 €

   Erittäin hyvä leikattavuus, mahdollistaa suuret leikkuunopeudet lyhyillä lastuilla. Hyvä...
  3. Centerlesshiottu, akseli
   Centerlesshiottu, akseli

   Alkaen 132,73 € 107,04 €

   Mikroseostettua terästä käytetään suurempiin lujuusvaatimuksiin. Hyvä hitsattavuus ja...
  per sivu

   


  Teräksen rakenne

  Teräs on raudan ja hiilen seos (metalliseos). Teräksen hiilipitoisuus määrittää, voidaanko se karkaista menetelmällä, joka lisää sen kovuutta. Hiilipitoisuuden on oltava vähintään 0,4 %, jotta teräs voidaan karkaista. Nykyään teräs voi sisältää monia aineita, joilla on erilaisia ominaisuuksia. Tällaisten aineiden ansiosta teräs voi olla esimerkiksi ruostumatonta tai entistä lujempi.

   


  Kolme teräsluokkaa

  Teräkset jaetaan yleensä kolmeen pääryhmään: hiiliteräs, niukkaseosteiset teräkset ja runsasseosteiset teräkset. Hiiliteräksen pääasiallinen seosaine on hiili. Sen hiilipitoisuus on noin 0,01–1,3 % ja sitä käytetään muun muassa autonkorien valmistukseen. Teräs luokitellaan niukkaseosteiseksi, jos se sisältää hiiltä ja muita seosaineita 1,3–5 %. Tällaisesta teräksestä valmistetaan kuulalaakereita ja jousiterästä. Runsasseosteinen teräs sisältää yli 5 % seosaineita, joiden pitoisuus voi olla jopa 30 %. Ruostumaton teräs kuuluu tähän ryhmään. 

   

  Karkaistu teräs tarkoittaa, että teräksestä on tehty entistä lujempaa. Karkaisumenetelmiä on useita, mutta yleensä teräs lämpökäsitellään ja sen jälkeen jäähdytetään. Karkaisun onnistuminen edellyttää, että teräksellä on tiettyjä ominaisuuksia, joita on esimerkiksi valikoimassamme olevilla tuotteilla. Karkaisu puhdistaa teräksestä vieraita ainesosia, mikä lisää sen kovuutta ja vähentää murtumisen mahdollisuutta työstettäessä. Hiili on jälleen tärkeässä asemassa, koska suurin kovuus saadaan 0,7–0,8 %:n hiilipitoisuudella. 

   


  Valikoimamme terästuotteet

  Yleisestä rakenneteräksestä puhutaan usein. Sillä tarkoitetaan teräksiä, joita käytetään usein erilaisissa teräsrakenteissa ja joilla on tiettyjä lujuusvaatimuksia. Teräsluokat merkitään erityisen numero- ja kirjainjärjestelmän mukaisesti. Valikoimassamme on esimerkiksi terästä, jonka luokitus on S355J2. Lyhyesti sanottuna rakenneterästen ominaisuuksia ovat erinomainen lujuus sekä helppo hitsattavuus, taivutettavuus ja leikattavuus. Terästen nimitykset perustuvat lähinnä näihin ominaisuuksiin.

   

  Jos piirustuksessasi mainitaan tarkoitukseen parhaiten sopiva terästyyppi, löydämme sitä vastaavan teräksen valikoimastamme. Tarjoamme terästä moniin käyttötarkoituksiin!